Weizen

Als in het voorjaar het water in het IJsselmeer stijgt, moet de molen alle zeilen bijzetten om de voeten droog te houden. Volendams Weizen is een heerlijk fris bier bij dorstig weer. Drink dit bier met respect, pas op voor de klap van de molen!

Lees meer

Volendams Pale Ale (VPA)

Als de vissers bij nacht en ontij de Zuiderzee op voeren lag in het vooronder altijd een voorraadje bier voor de koude nachten. Bij het passeren van Maria sloegen zij steevast een kruisje op een goede vangst en een behouden thuiskomst. Drink dit bier met respect. Proost op een behouden vaart!

Lees meer

Zeebonck

Zeebonck is de benaming voor een stoere zeeheld, die aan de wal graag sterke verhalen vertelt. Met dit bier komen de sterke verhalen naar boven, maar onthoud dat de Zeebonck altijd wint, dus drink dit bier met respect.

Lees meer

Bap

Bap is een woord uit het Volendams dialect en betekent opa. Deze opa mag graag plagen, zo ook dit bier. De Bap daagt u graag uit, dus drink dit bier met respect

Lees meer

Ootje

Ootje is een Volendams woord en betekent "oma". Deze oma is vaak ondeugend, zo ook dit bier. Laat u niet in het ootje nemen en drink dit bier met respect.

Lees meer

Vølenbock

VØLENBOCK, is een kruising tussen een veulen en een bok. Elk jaar verschijnt hij in oktober op de dijk in Volendam om te paren. Het VØLENBOCK, is bronstig dus drink dit bier met respect.

Lees meer